Terveiset Berliinistä!

Kirjoittanut Juho Sammalkorpi | Kiinalainen lääketiede

Mar 15
Robert Doane opettaa kiinalaisen lääketieteen pulssidiagnoosia

Terveiset Berliinistä! Sain kunnian olla siellä toissaviikonloppuna päivittämässä pulssidiagnoositaitojani Robert Doanen pitämässä kolmipäiväisessä seminaarissa. Se oli antoisaa, ja olemista ei myöskään haitannut Berliinin keväinen, 15°C hipova aurinkoinen kevätsää.

Pulssidiagnoosi on siis kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hienovarainen diagnoosimenetelmä, jonka avulla pystyy saamaan tarkkaa tietoa kehon toiminnasta ja sitä kautta terveysongelmien syystä. Samalla se antaa myös kiinalaisen lääketieteen harjoittajalle tarkan suunnitelman ongelman ratkaisemiseksi.

Diabetekseen liittyvät pulssimuodot

Tämän viikonlopun aikana kävimme läpi siis pulssidiagnoosin teoriaa ja käytäntöä. Teoriapuoli piti esim. sisällään tietoa siitä mitä erityyppiset pulssin ilmiöt ja poikkeamat tarkoittavat sekä kiinalaisen lääketieteen, että koululääketieteen näkökulmasta. Opimme myös miten näitä erilaisia epätasapainoja voi hoitaa akupunktiolla tai yrtti/ruokavaliohoidolla.

Koska kaikilla paikalla olleilla oli pulssi, vastasimme me seminaariosallistujat itse käytännön puolen harjoittelusta. Ihmisiä oli paikalla n. 40, joten kun puhuimme jostain tietystä pulssipoikkeamasta, oli hyvinkin todennäköistä, että joukossamme joltakulta löytyi elävän elämän esimerkki. Tämän lisäksi käytännön harjoittelua tuli ulkopuolisten vierailijoiden potilastapauksien läpikäymisestä

Tutkimme seminaarissa myös toistemme pulsseja

Henkilökohtaisesti täytyy vielä sanoa, että olen yhä jatkuvasti ihmeissäni sen suhteen kuinka tarkka menetelmä pulssidiagnoosi on. Sen toimivuuteen ei löydy mitään selitettävää mekanismia (uteliaat voivat kyllä käydä katsomassa tämän videon), mutta käytännön kokemuksen pohjalta ei voi muuta kuin todeta, että se toimii erittäin luotettavasti.

Ensi viikon keskiviikkona, 22.3. olisi mahdollisuus tulla vastaanotolleni tutustumaan pulssidiagnoosiin käytännössä. Voit lukea tapahtumasta lisää täältä, tai käydä suoraan varaamasssa itsellesi maksuttoman 15min ajan.

Katso

Kuka?

Olen Juho Sammalkorpi, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja akupunkturisti Helsingistä