Motorisen akupunktion koulutus 27.-28.4.2024

Kirjoittanut Juho Sammalkorpi | Uncategorized

Feb 15

Kurssilla käydään läpi motorisen akupunktion (engl. Motor point acupuncture) tekniikkaa. Tämä tekniikka kuuluu ortopedisen akupunktion piiriin, missä diagnoosia sekä hoitoa lähestytään lihasanatomian kautta. Motorisessa akupunktiossa akupunktioneulat asetetaan lihasten motorisiin alueisiin ja usein hoitoon liitetään sähköstimulaatiota, joka toimii hoitovaikutusta tehostavasti.

Tämä tekniikka on erittäin toimiva tapa hoitaa monenlaisia kiputiloja ja soveltuu myös mainiosti osaksi lihas- ja kehonhuoltoa esim. urheilijoille. Se täydentää kiinalaisen lääketieteen akupunktion lähestymistapaa antamalla lisää keinoja paikallisten kipu- (=ashi) ja lihaspisteiden hoitoon ja niiden käytön laajempaan ymmärtämiseen. Tekniikka on helposti lisättävissä osaksi monenlaisia hoitoprotokollia.

Motorisen akupunktion tekniikan lisäksi käymme läpi trigger/ashi-pisteiden paikallistamista ja valittujen lihasten kohdalla erilaisia pistotekniikoita niiden käsittelemiseen.

Kurssilla ohjelmassa on tärkeimmät lihakset niskan, hartioiden, torson, lonkan, olkavarren ja reiden alueelta – niiden käyttötarkoitukset, palpaatio ja pistäminen. Näiden lihasten käsittelemisen oppiminen mahdollistaa esim. seuraavien yleisten kiputilojen tehokkaamman hoitamisen:

  • Monenlaiset niska- ja hartiavaivat
  • Päänsärky / migreeni
  • Olkapäävaivat
  • Ala- ja yläselkäkipu
  • Lonkkavaivat, iskias
  • Polvivaivat

Kurssilla opetettuja periaatteita on helppo soveltaa myös monien muiden lihas- / jänne- tai kalvoperäisten kiputilojen hoidossa.

Kurssin osallistujat saavat kattavan materiaalin, joka sisältää demonstraatiovideot kurssilla opittavien pisteiden neuloituksesta, kirjallisen / kuvallisen materiaalin pisteiden sijainnista sekä käyttötarkoituksista ja myös hoitoprotokollat yllämainittujen kiputilojen hoitoon. Tavoitteenani on, että kurssin sisällön opiskelu myös kurssiviikonlopun jälkeen onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Huom! Kurssiviikonloppu on lähes kokonaan käytännön palpaatio- ja pistämisharjoittelua pareissa / pienryhmissä, joten olethan valmis toimimaan myös harjoituskappaleena.

Motorisen akupunktion tekniikkaan kuuluu lihasten stimuloiminen sähkövirralla. Kurssia varten, ja tekniikan käytön aloittamiseen riittää hyvin käsikäyttöinen pistestimulaattori. Itse suosin tässä Pointer Excel -nimistä mallia, mutta muutkin vastaavat laitteet toimivat.  Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä voit osallistua Pointer Excelin kimppatilaukseen. Saamme sen alennetulla 95€ + alv hinnalla.

Kurssin hinta on 340€ + alv. Kurssi-ilmoittautumiset otan vastaan osoitteessa juho@akufunktio.fi. Paikkoja on kurssin käytännönläheisen luonteen vuoksi rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös haluatko osallistua Pointer Plus -laitteen yhteistilaukseen.

Kurssi on tarkoitettu akupunktiokoulutuksen käyneille, tai akupunktion opiskelijoille joilla on taustalla jo vähintään vuosi pistotekniikan harjoittelua sekä perustiedot lihasanatomiasta.

Kurssipaikkana toimii Kiinalaisen Lääketieteen Akatemian tilat Helsingin Kruununhaassa osoitteessa Meritullinkatu 33 C 1.  Kurssin ajankohta on la-su 27.-28.4. Opetuksen ajat ovat la klo 10-18 ja su 9-17

Videoluento, jossa käydään läpi kurssin teoriapohjaa, järjestetään ke 17.4. Klo 17-19. Se tallennetaan ja on katsottavissa myös jälkikäteen.

Tässä vielä muutama videoesimerkki  motorisen akupunktion tekniikasta:

Taustani:

Valmistuin vuonna 2014 ja olen siitä lähtien tehnyt akupunktiota työkseni päätoimisesti. Vuoden 2019 alusta asti olen ollut myös mukana Kiinalaisen lääketieteen akatemian koulutusohjelmassa, jossa toimin kliinisen harjoittelun ohjaajana, ja opetan myös koulutusohjelman kivun hoidon ja pulssidiagnoosin osuudet.

Omalla praktiikallani olen viime vuosina erikoistunut erityisesti kivun hoitoon. Tähän liittyen olen opiskellut sekä kiinalaisen lääketieteen akupunktion tekniikoita (Tan / Balance method, Tungin akupunktio) että ortopedisen akupunktion tekniikoita (Motorinen akupunktio, triggerpisteakupunktio, segmentaalinen akupunktio). Näistä tekniikoista käytän perinteisen akupunktion ohella eniten motorista akupunktiota sen luotettavuuden ja tehokkuuden vuoksi.

Koen että akupunktiohoitajina meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus auttaa ihmisiä kohti kivutonta elämää myös tilanteissa joissa muut lähestymistavat eivät ole tepsineet, ja haluan tämän vuoksi jakaa oppimaani tietoa eteenpäin.

Palautetta aikaisemmilta kursseilta:

“Odotin kurssia mielenkiinnolla ja en pettynyt sen suhteen. Olen todella tyytyväinen kurssin antiin. Pegagogisesti hyvin suunniteltu, lyhyt teoriaosuus, näyttö miten löydät pisteet ja miten pistät ja lopuksi tuo oma käytännön toteutus ohjattuna. Selkeät diat ja videointi havainnollistaa toiminnan. Myös parin tunnin zoomluento hieno oivallus herättelemään kiinnostusta. Koin, että kerrankin sain vastinetta rahoille!”

“Materiaali on todella hyvä ja kattava, jo sen avulla pisteiden etsiminen ja pistäminen on helpompaa. Ja nämä videot vielä parantavat tilannetta.”

“Videotallenteet vastaavat juuri siihen tarpeeseen, mikä tässä oli kurssin jälkeen herännyt, eli ei meinannut pysyä enää muistissa asiat ja noiden avulla pystyy hyvin kertaamaan.”

Katso

Kuka?

Olen Juho Sammalkorpi, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja akupunkturisti Helsingistä