Motorisen akupunktion koulutus 20.-21.5.2023

Kirjoittanut Juho Sammalkorpi | Uncategorized

Feb 02
Juho Sammalkorpi järjestää akupunktiokurssin 20.-21.5.2023

Kurssilla käydään läpi motorisen akupunktion (engl. Motor point acupuncture) tekniikkaa. Tämä tekniikka kuuluu ortopedisen akupunktion piiriin, missä diagnoosia sekä hoitoa lähestytään lihasanatomian kautta. Motorisessa akupunktiossa akupunktioneulat asetetaan lihasten motorisiin alueisiin ja usein hoitoon liitetään sähköstimulaatiota, joka toimii hoitovaikutusta tehostavasti.

Tekniikka on erittäin toimiva tapa hoitaa monenlaisia kiputiloja ja soveltuu myös mainiosti osaksi lihas- ja kehonhuoltoa esim. urheilijoille. Se täydentää kiinalaisen lääketieteen akupunktion lähestymistapaa antamalla lisää keinoja paikallisten kipu- (=ashi) ja lihaspisteiden hoitoon ja niiden käytön laajempaan ymmärtämiseen.

Kurssilla ohjelmassa on tärkeimmät lihakset niskan, hartioiden, torson, lonkan, olkavarren ja reiden alueelta – niiden käyttötarkoitukset, palpaatio ja pistäminen. Näiden lihasten käsittelemisen oppiminen mahdollistaa esim. seuraavien yleisten kiputilojen tehokkaamman hoitamisen:

  • Monenlaiset niska- ja hartiavaivat
  • Päänsärky / migreeni
  • Olkapäävaivat
  • Ala- ja yläselkäkipu
  • Lonkkavaivat, iskias
  • Polvivaivat

Kurssilla opetettuja periaatteita on helppo soveltaa myös monien muiden lihas- / jänne- tai kalvoperäisten kiputilojen hoidossa.

Kurssin osallistujat saavat kattavan materiaalin, joka sisältää demonstraatiovideot kurssilla opittavien pisteiden neuloituksesta, kirjallisen / kuvallisen materiaalin pisteiden sijainnista sekä käyttötarkoituksista ja myös hoitoprotokollat yllämainittujen kiputilojen hoitoon. Tavoitteenani on, että kurssin sisällön opiskelu myös kurssiviikonlopun jälkeen onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Huom! Kurssiviikonloppu on lähes kokonaan käytännön palpaatio- ja pistämisharjoittelua pareissa / pienryhmissä, joten olethan valmis toimimaan myös harjoituskappaleena.

Motorisen akupunktion tekniikkaan kuuluu lihasten stimuloiminen sähkövirralla. Kurssia varten, ja tekniikan käytön aloittamiseen riittää hyvin käsikäyttöinen pistestimulaattori. Itse suosin tässä Pointer Excel -nimistä mallia, mutta muutkin vastaavat laitteet toimivat.  Kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä voit osallistua Pointer Excelin kimppatilaukseen. Saamme sen alennetulla 95€ + alv hinnalla.

Kurssin hinta on 330€ + alv. Kurssi-ilmoittautumiset otan vastaan osoitteessa juho@akufunktio.fi. Paikkoja on kurssin käytännönläheisen luonteen vuoksi rajoitetusti ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä myös haluatko osallistua Pointer Plus -laitteen yhteistilaukseen.

Kurssi on tarkoitettu akupunktiokoulutuksen käyneille, tai akupunktion opiskelijoille joilla on taustalla jo vähintään vuosi pistotekniikan harjoittelua sekä perustiedot lihasanatomiasta.

Kurssipaikkana toimii Kiinalaisen Lääketieteen Akatemian tilat Helsingin Kruununhaassa osoitteessa Meritullinkatu 33 C 1.  Kurssin ajankohta on la-su 20.-21.5, klo 9:30-17:30.

Videoluento, jossa käydään läpi kurssin teoriapohjaa, järjestetään to 11.5. Klo 17-19. Se tallennetaan ja on katsottavissa myös jälkikäteen.

Tässä vielä muutama videoesimerkki  motorisen akupunktion tekniikasta:

Katso

Kuka?

Olen Juho Sammalkorpi, kiinalaisen lääketieteen asiantuntija ja akupunkturisti Helsingistä