Akufunktio

 
 Juho Sammalkorpi on mies Akufunktion takana

Löydät minut Finnacun ylläpitämästä terapeuttirekisteristä

Nimeni on Juho Sammalkorpi ja olen helsinkiläinen akupunkturisti. Lienee tarpeellista kertoa mikä sai minut kiinnostumaan kiinalaisesta lääketieteestä niin paljon että päätin ryhtyä tekemään sitä ammatikseni.

 
Ensikosketukseni kehollisiin hoitomuotoihin sain kun muusikoksi opiskellessani kärsin soiton harjoittelun aiheuttamista kivuista. Tämä sai minut tutustumaan erilaisiin ergonomisiin ja kehoa huoltaviin menetelmiin sekä muihin hoitomuotoihin, ja siinä samalla myös kiinalaiseen lääketieteeseen. Kiinalaisen lääketieteen ajattelutapa tuntui minulle heti luontevalta ja jatkoinkin perehtymistä aiheeseen.

Suoritin koulutukseni Espoossa ISA:lla ja valmistuin keväällä 2014. Olen kiitollinen opettajilleni heidän kokemuksiensa ja tietämyksensä jakamisesta ja koulun avoimesta ilmapiiristä. Valmistumiseni jälkeen olen harjoittanut akupunktiota Helsingissä jatkaen samalla kiinalaisen lääketieteen eri osa-alueiden opiskelemista ja tietämykseni syventämistä. Yksi erikoistumisalueistani kivun hoidon lisäksi on pulssidiagnoosi, jota olen opiskellut Robert Doanen pitämissä seminaareissa eri puolella Eurooppaa.

Vuoden 2019 alussa aloitin opetustyön kiinalaisen lääketieteen akatemiassa. Akatemia on vuonna 2018 perustettu 3,5 vuotinen koulutusohjelma, joka järjestetään Eiran sairaalan tiloissa. Toimin siellä klinikka- ja tuntiopettajan roolissa.

Kiinalaisessa lääketieteessä minua kiehtoo sen monipuolisuus ja kehonkäsityksen kokonaisvaltaisuus. Kiinalainen lääketiede lähestyy kehon toimintoja ja niiden ongelmia systemaattisesti ja luo niistä kokonaisuuden jonka kautta on mahdollista lähestyä sairauksien hoitamista monella eri tasolla. Sen menetelmät ovat pitkän perinteen kautta testattuja, ja myös kehittyvät jatkuvasti.

Monet nykyelämän kroonisista sairauksista ovat luonteeltaan sentyyppisiä, että niiden ymmärtämiseen ja hoitamiseen löytyy erinomaisia työkaluja akupunktion ja kiinalaisen lääketieteen puolelta. Akupunktiota onkin jo alettu käyttämään monessa paikassa virallisen terveydenhuollon puolella, ja uskon että tulevaisuudessa kiinalaisen lääketieteen hoitomuotojen integraatio terveydenhuoltojärjestelmäämme tulee lisääntymään.